CREATIEF KINDERATELIER

Heb je zin om mooie dingen te maken? Voor even kun je een kunstenaar zijn. Onder leiding van beeldend kunstenaar Ruud van Zon maak je kunstwerken van gips, speksteen, verf, papier en klei en collages. Je leert veel over kleuren mengen, modelleren, structuur en perspectief.

Elke keer werk je aan een ander thema en met andere materialen. Je gaat het meest werken met potlood en verf. Tekenen en schilderen wat je om je heen ziet. Stilleven, dieren, huizen, landschappen, maar ook dromen en fantasiewerelden kun je tekenen. Je leert tekenen zoals je de voorwerpen ziet, maar je leert ook dat je kunt tekenen zoals jij de dingen wilt zien, ook al is het in het echt heel anders.

Wat je in het ‘kinderatelier’ leert, kun je thuis ook! Met klei, speksteen en gips kun je ruimtelijke dingen maken, zoals beelden. Je leert hoe je een beeld goed opbouwt, zodat het niet in elkaar stort. Je zult zien dat er in jou ook een kunstenaar zit! Probeer het en je leert het! En vergeet niet om oude kleren aan te trekken, dan is het ook niet zo erg als ze een beetje vies worden.

Meer informatie? Stuur een bericht via het online contactformulier.