CURSUSSEN

In buurtcentra, scholen, of op zijn eigen atelier geeft Ruud veel cursussen. Als cursist kun je kiezen uit verschillende soorten technieken.

Tijdens de diverse cursussen maak je kennis met: kleurenleer, structuren, compositie, licht/schaduw, dieptewerking en perspectief. De technieken worden in verschillende opdrachten toegepast. Onderwerpen zijn stilleven, portret, landschap en beweging.

Je leert zowel natuurgetrouw als vanuit fantasie en gevoel te werken. De cursus bied je een verdieping in de techniek van de schilderkunst met belangrijke aspecten van de uitdrukkingsmogelijkheden.

Aan de orde komt onder meer het expressionisme, realisme en non-figuratief werken. Technieken zoals penseelvoering en materiaalkennis zorgen voor verdieping, waardoor je een beter resultaat krijgt en je eigen stijl kan ontwikkelen.

Basiscursus tekenen

Je tekent graag, maar je komt er te weinig aan toe, dan is dit precies wat je zoekt. Behalve nieuwe technieken leer je ook om te gaan met diverse materialen en ruimtelijke vormen weer te geven op het platte vlak. Hiervoor gebruiken we stillevens.

De eerste lessen teken je met potlood en houtskool, daarna maak je kennis met andere materialen. De cursusprijs is, behalve tekenpapier voor de eerste les, exclusief materialen. Deze kun je eventueel na overleg met de docent aanschaffen.

Meer informatie? Stuur een bericht via het online contactformulier.