Stichting Heel Heemskerk Tekent is een project gestart voor meer fraai vormgegeven zitbankjes in de openbare ruimte van Heemskerk. Het is een project waar kunstenaars bankjes ontwerpen en maken voor iedereen die in Heemskerk woont, werkt en verblijft. Artistiek leider van dit project is Ruud van Zon.

Bankjes die ontworpen en gemaakt zijn door individuele kunstenaars, ontwerpers, vormgevers en ambachtslieden uit het hart van de samenleving krijgen voorrang. Door deze kunstzinnige en artistieke en functionele uiting krijgt de kunst in de openbare ruimte op deze manier weer een belangrijke impuls.

Kunstenaars, ontwerpers, vormgevers en ambachtslieden worden uitgenodigd om een ontwerp in te dienen van een zitmeubel of bank die de eigen visie van vorm en materiaal gebruik weerspiegelt. De ontwerpen dienen zich wel te verhouden tot de opgestelde richtlijnen van esthetiek, maat voering, veiligheidsnormen en prijsvorming.

Doe mee!
Heb jij een goed idee voor een bankje of zitmeubel of weet jij ook een leuke plek in jouw buurt of wijk waar een uniek bankje moet komen? Laat het ons weten!

Lees meer informatie op de website www.bankjesparade.nl.