Ruud van Zon opent galerie in noordwest Spanje De galerie El Aviador die Ruud van Zon in zijn huis in Spanje heeft ingericht, is zaterdag 2 juli onder grote belangstelling geopend door de burgemeester van het dorp Villaventín in de provincie Burgos. De expositie, die de naam ‘Kunst op Zolder’ kreeg, bevat werken van Adrián Van, Rita Schimmel en Ruud van Zon, drie kunstenaars van Nederlandse afkomst.

Sinds negen jaar woont Ruud van Zon ’s zomers in Spanje, waar hij schildert, workshops geeft en exposeert. Dit jaar verhuisde hij naar een ander dorp, Villaventín, in het uiterste noorden van de provincie Burgos. Het nieuwe huis bood ruimte voor een galerie. Na een paar weken hard werken, was de zolder omgebouwd tot een ‘rustieke’ expositieruimte. De opening trok veel bezoekers uit het dorp zelf, maar ook vanuit de wijde omgeving.

De galerie is vernoemd naar de eigenaar van het huis, die in zijn vrije tijd aan deltavliegen doet en in het dorp bekend is als El Aviador (de vliegenier).

Met Adrián Van exposeerde Ruud eerder in Frías, Briviesca en Miranda de Ebro in de provincie Burgos. In diverse andere plaatsen in Burgos had hij solotentoonstellingen.

De tentoonstelling blijft tot half september te bezichtigen, daarna komt Ruud van Zon weer terug naar Heemskerk. Een aantal schilderijen die hij in Spanje heeft gemaakt, zal hij in het najaar exposeren in woonzorgcentrum El Santa in Beverwijk.